Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

3η διάσχιση Ρεματιάς Χαλανδρίου – Πεντέλης, Κυριακή 20/5


Αν και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης δεν είναι αμιγώς αθλητικό, ..συναφές πιστεύουμε ότι είναι ...αλλά παράλληλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γι αυτό και συμβάλλουμε κατά κάτι τι στην επικοινωνιακή προβολή της δράσης.

Την προτείνουμε σε εκπαιδευτικούς, μαθητές ...και όχι μόνο. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριόττητα που θα γίνει στην "γειτονιά" μας την Κυριακή 20 Μαϊου με την εθελοντική συνδρομή συναδέλφων εκπαιδευτικών.

Μέλη της ομάδας μας (ΟΦΑ Β' Αθήνας) που έχουμε συμμετέχει στην αντίστοιχη δράση στο πρόσφατο παρελθόν, την συνιστούμε..!


Από την σπηλιά Νταβέλη μέχρι τα Βριλήσσια

Η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός και ο Δήμος Βριλησσίων διοργανώνουν την 3η διάσχιση Ρεματιάς.

Την δράση στηρίζουν η Περιφέρεια Αττικής (Βόρειος Τομέας) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης.

Συμμετέχουν ορειβατικοί και πεζοπορικοί σύλλογοι από την Αττική και την περιφέρεια.

Για τη συμμετοχή στη μικρή ή μεγάλη πεζοπορία απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στους διοργανωτές η σε μια από τις ομάδες – συλλόγους που συμμετέχουν.

Απαραίτητος είναι ο πεζοπορικός εξοπλισμός (πεζοπορικά μποτάκια, μικρό σακίδιο, παγούρι, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό)


Περιγραφή της διαδρομής

Για να φτάσουμε στο ξεκίνημα της διαδρομής θα χρειαστεί να πεζοπορήσουμε 20 λεπτά από το σημείο αναστροφής του Λεωφορείου (διασταύρωση για την Μονή Παντελεήμονος).

Στις 9:00 στο ξεκίνημα της διαδρομής θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την σπηλιά Νταβέλη, το Πεντελικό και τον δρόμο λιθαγωγίας από τους ειδικούς επιστήμονες από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, Θεμιστοκλή Σμπαρούνη, βιολόγο -Msc Οικολογίας και Βασίλη Κωνσταντινίδη, γεωλόγο -MSc Ωκεανογραφίας.

Εκτός από την σπηλιά Νταβέλη θα υπάρχουν ακόμα 2 σημεία ενημέρωσης: 

α) στο γεφυράκι της οδού Ασκληπιού (φυτώριο)   

β) στην πεντάτοξη μαρμάρινη γέφυρα της Δούκισσας της Πλακεντίας (στα όρια Μελισσίων- Βριλησσίων)

Από τον «Δρόμο Λιθαγωγίας» (σημείο εκκίνησης) θα χρειαστούμε μία περίπου ώρα για να φτάσουμε στη Νέα Πεντέλη, όπου μετά από σύντομη στάση θα μπούμε στην ρεματιά και το μονοπάτι θα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του σκιερό. Θα κινηθούμε για λίγο στην παραρεμάτιο Μελισσίων και στη συνέχεια για 400 μέτρα σε δρόμο μέχρι το γεφυράκι της Δουκίσσης Πλακεντίας, οπότε θα μπούμε και πάλι στη Ρεματιά μέχρι τα Βριλήσσια.

Όλη η διαδρομή από την σπηλιά Νταβέλη και μέχρι τα Βριλήσσια θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες μαζί με τις ενημερώσεις στις 3 προγραμματισμένες στάσεις.

Θα ξεκινήσουμε από υψόμετρο 720 μέτρα και θα κατέβουμε στα Βριλήσσια στα 250μέτρα.Το μήκος της διαδρομής μας είναι περίπου 8,5χλμ.

Στο τέρμα της οδού Διομήδους (παραρεμάτιος Βριλησσίων) ο δήμος Βριλησσίων θα υποδεχτεί τους πεζοπόρους με μικρή γιορτή και θα προσφέρει φρέσκα φρούτα, χυμούς και νερό.

Η 3η διάσχιση Ρεματιάς θα κλείσει με ζωντανές μουσικές (Jazz και Ρεμπέτικο) προσφορά της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Βριλησσίων - περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του Βριλησσού την Τετάρτη 16/5.Μικρότερη διαδρομή

Αν κάποιος επιθυμεί πεζοπορία μικρότερης διάρκειας, μπορεί να παρακάμψει το περπάτημα από τη σπηλιά Νταβέλη μέχρι τη Νέα Πεντέλη.

Σε αυτή την περίπτωση θα φτάσει με δικό του μέσον στη Νέα Πεντέλη και θα μας συναντήσει στην είσοδο της Ρεματιάς στο γεφυράκι της οδού Παναγούλη, 200 μέτρα από την πλατεία Νέα Πεντέλης https://goo.gl/maps/txTATCtTd7u

Εκεί θα είμαστε μέχρι τις 10:30 το πρωί της Κυριακής.

Στο σημείο φτάνει και η λεωφορειακή γραμμή 451 που ξεκινά κάθε 30 λεπτά από τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου και περνά από Δουκίσσης Πλακεντίας – Ηρακλείτου – Αναπαύσεως – λεωφόρο Πεντέλης.


Από το σημείο αυτό μέχρι τα Βριλήσσια η πεζοπορία διαρκεί δύο ώρες με τις στάσεις για ενημέρωση .

Δυσκολία της διαδρομής

Για τους έχοντες πεζοπορική – ορειβατική εμπειρία η διαδρομή θεωρείται εύκολη.


Θα χρειαστούμε τα ορειβατικά μας μποτάκια, μικρό σακίδιο με νεράκι και snack, καπέλο και γυαλιά.


Περιμένουμε με χαρά εκπαιδευτικούς και μαθητές!!